پردازش قهوه یعنی بیرون آمدن دانه از گیلاس، به عبارت دیگر به حذف لایههای خارجی میوه پردازش گفته میشود. به منظورجلوگیری از خراب شدن دانه قهوه عمل پردازش باید سریعا بعد از برداشت، انجام شود. گیلاسها را به چندین روش میتوان پردازش کرد، ولی متداولترین آنها پردازش خشک و پردازش تر است.
این روش، قدیمیترین روش برای پردازش گیلاس قهوه است که میوه لایه گوشتی خارجی را پیش از آسیاب نگه میدارد. گیلاسها مرتب و تمیز میشوند تا گیلاسهای نارس، آسیبدیده یا بیش از حد رسیده، حذف شوند.
این روش معمولا با دست انجام میشود، سپس گیلاسها برای خشک شدن با نور آفتاب، روی یک سطح آجری یا سیمانی قرار میگیرند و برای خشک شدن یکنواخت، با دست زیر و رو میشوند.