یک دانه قهوه سبز بو داده نشده (رُست نشده) در واقع دانه گیاه قهوه (با نام علمی Coffea) است. چندین گونه از این گیاه وجود دارد که شناختهشدهترین آنها قهوه عربیکا است که 75 تا 80 درصد قهوه جهان از آن تولید میشود، در حالی که نژاد دیگر یعنی قهوه روبوستا تقریبا 20 درصد تولید جهانی این محصول را به خود اختصاص میدهد.
تبدیل دانه تازه قهوه به یک گیاه تقریبا 2.5 ماه طول میکشد، در حالی که جوانه زدن دانههای قدیمیتر میتواند تا 6 ماه طول بکشد. درختان جوان کاملا شکننده و ظریف هستند و بنابراین برای محافظت، زیر سایهبان نگهداری میشوند.
حدود 3 تا 4 سال طول میکشد تا گیاه به مرحله میوه دادن برسد و میوه آن برای تولید قهوه با کیفیت برداشت میشود. این گیاه، شکوفه هایی دارد که در یک بازه زمانی 30 تا 35 هفتهای به گیلاس قهوه تبدیل میشوند